Quis ISO


Γενικά για το Quis ISO

Το QUIS σχεδιάστηκε με σύγχρονα εργαλεία και φυσικά το όλο περιβάλλον εργασίας είναι Παραθυρικό.

Ξεκινώντας να εργαζόμαστε στο QUIS, ορίζουμε μία σειρά από παραμέτρους, όπως τα τυχόν Υποκαταστήματα της Εταιρίας μας, τα Επίπεδα του Οργανογράμματός μας καθώς και τα Επίπεδα των Στοιχείων Τεκμηρίωσης του Συστήματός μας.

Οργανόγραμμα

Με την καταχώριση των Θέσεων Εργασίας και των Εργαζομένων που αντιστοιχούν σε αυτές, το QUIS μας δίνει, αυτόματα, Οργανόγραμμα σε Ιεραρχική και Επίπεδη μορφή.

Σε κάθε Εργαζόμενο μπορούμε να ορίσουμε την ψηφιακή του Υπογραφή και σε κάθε Θέση Εργασίας την Περιγραφή της Θέσης Εργασίας.

Ο καθορισμός των Εργαζομένων, των Θέσεων Εργασίας και των Ηλεκτρονικών Υπογραφών θα μας βοηθήσει στην συνέχεια στον καθορισμό της Αυτόματης Διανομής των Στοιχείων Τεκμηρίωσης, στις Ηλεκτρονικές Εγκρίσεις τους από εξουσιοδοτημένα μόνο άτομα και στον καθορισμό όλων των προσβάσεων στις διάφορες δυνατότητες του προγράμματος από τους χρήστες της Εφαρμογής.

Στοιχεία Τεκμηρίωσης

Σε κάθε Στοιχείο Τεκμηρίωσης εισάγουμε, εκτός των άλλων, κωδικό, περιγραφή, ημερομηνία έκδοσης και εφαρμογής καθώς και μια σειρά από παραμετρικά στοιχεία (επίπεδο, τύπο, είδος εξώφυλλου, κεφαλίδας και υποσέλιδου, διάταξη σελίδας).

Το πρόγραμμα παρακολουθεί αυτόματα όλες τις Αναθεωρήσεις των Στοιχείων Τεκμηρίωσης (με ημερομηνία και αιτία αναθεώρησης)

Ηλεκτρονικές Εγκρίσεις υφίστανται από εξουσιοδοτημένα μόνο άτομα, είτε σε μεμονωμένα Στοιχεία είτε μαζικά.

Σχεδίαση Εντύπων

Από τα σημαντικότερα εργαλεία που προσφέρει το QUIS: Σχεδιάζουμε σε Γραφικό Περιβάλλον όσα έντυπα επιθυμούμε, χωρίς κανέναν περιορισμό στην γραμμογράφησή τους.

Πολλές δυνατότητες παρέχονται ακριβώς για αυτό τον σκοπό (πεδία κειμένου/ αριθμητικά/ ημερομηνιών τύπου ναι/όχι, υπολογιστικά πεδία, πεδία επανάληψης, πίνακες, πεδία υπογραφών κλπ)

Το κάθε Έντυπο μπορεί είτε να εκτυπωθεί για χειρόγραφη συμπλήρωση, είτε βέβαια, να καταχωρίζεται ηλεκτρονικά.

Η δημιουργία ενός εντύπου σημαίνει για το QUIS την ταυτόχρονη δημιουργία πίνακα ή πινάκων βάσης δεδομένων, εργασία που γίνεται εντελώς αυτόματα και χωρίς καμία απαίτηση από μεριάς του χρήστη.

Ηλεκτρονικές Βιβλιοθήκες

Όλα τα έντυπα που έχουμε σχεδιάσει μπορούν να τοποθετηθούν στην θέση που μας διευκολύνει, οργανώνοντας έτσι την Ηλεκτρονική μας Βιβλιοθήκη.

Σε κάθε Αρχείο μπορούμε να εισάγουμε πρακτικά απεριόριστο αριθμό εντύπων. Με click σε οποιοδήποτε Αρχείο, βλέπουμε όλα τα έντυπα που αυτό περιέχει.

Μπορούμε να ‘ξεφυλλίζουμε’ ένα αρχείο, βλέποντας στην οθόνη μας διαδοχικά όλα τα έντυπά του.

Στην επόμενη εικόνα βλέπουμε τα περιεχόμενα του Εντύπου ‘Μητρώο Εγκεκριμένων Προμηθευτών’ καθώς και ένα από αυτά τα έντυπα.

Επιπλέον δυνατότητες, όπως εφαρμογή κριτηρίων μας διευκολύνουν στις αναζητήσεις συγκεκριμένων εντύπων

Σχεδίαση Στατιστικών

Το QUIS παρέχει δυνατότητες για Στατιστική Επεξεργασία όλων των πληροφοριών που έχουμε εισάγει σε αυτό.

Πρακτικά άπειρος αριθμός από Στατιστικά Στοιχεία, ορίζονται μία φορά και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Πολλές παράμετροι (ομαδοποιήσεις, υπολογιστικά πεδία, αθροίσεις, μέσοι όροι, ταξινομήσεις, κριτήρια κλπ) δημιουργούν ακριβώς τα Στατιστικά που επιθυμούμε.

Στατιστικές Αναφορές

Έτσι ο μηχανισμός παραγωγής Στατιστικών Στοιχείων ενώ χαρακτηρίζεται από απλότητα και ευχρηστία, ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα ισχυρός.

Τα αποτελέσματα των Στατιστικών μπορεί να είναι απλά ή σύνθετα, πίνακες ή γραφικές παραστάσεις (δύο ή τριών διαστάσεων, ιστογράμματα, γραμμικά διαγράμματα κλπ).

Το QUIS συνεργάζεται με τα προγράμματα Word και Excel της Microsoft.

Τα Στοιχεία Τεκμηρίωσης, οι Λίστες Εγγραφών και τα αποτελέσματα των Στατιστικών αυτόματα μπορούν να μεταπηδούν στα προγράμματα αυτά.

Προσβάσεις

Το QUIS ‘τρέχει’ είτε σε έναν Η/Υ είτε σε δίκτυο υπολογιστών.

Προσβάσεις ορίζονται σε πολλαπλά επίπεδα (σε επίπεδο Menu, σε επίπεδο Στοιχείου Τεκμηρίωσης σε επίπεδο Εντύπου, σε επίπεδα Προβολής, Μεταβολής, Διαγραφής κλπ) Επίσης μπορούν να οριστούν και σε επίπεδο πεδίου

Βοήθεια

Σε κάθε σημείο του QUIS υπάρχει Βοήθεια (Help) άμεσα διαθέσιμη.

Το Πρόγραμμα συνοδεύεται και από εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο είναι και διαθέσιμο στην οθόνη του Υπολογιστή μας (Επιλέγοντας το Menu Βοήθεια)